MEHILÄISVAHA

 

Mehiläisvaha on joustavin luonnollisista vahoista. Se jättää väripintaan himmeän kiillon, jota on arvostettu kautta aikojen, ja joka tekee ymmärrettäväksi sen runsaan käytön. Mehiläisvahaa on saatavana sekä puhdistettuna, valkoisena vahana että keltaisena ja käsittelemättömänä. Puhdistettu vaha tummenee ajan myötä. Keltainen, käsittelemätön vaha on hivenen puhdistettua joustavampi, mutta sen tumma, keltainen väri tekee siitä hankalan käyttää vaaleiden värien kanssa.

Mehiläisvaha liukenee helposti pehmeäksi pastaksi puhdistettuun tärpättiin.

Mehiläisvaha 1 osa

Puhdistettu tärpätti 3 osaa

Vaha liukenee muutamassa päivässä tärpättiin ilmatiiviissa astiassa. Sitä kannattaa välillä sekoittaa, niin ettei se kokkaroidu.

Mehiläisvahan voit sulattaa myöskin helposti kuumentamalla.

Mehiläisvaha tummenee ajan myötä. Se reagoi jatkossakin lämpötilan vaihteluihin; vaha käy kylmässä hauraaksi ja auringonlämmössä pehmeäksi.

Öljyvärien valmistuksessa mehiläisvahaa lisätään putkiväreihin, joilloin se estää öljyn erkaantumiseen pigmenttiaineksesta.

Mehiläisvaha on monikäyttöinen aine maalauksessa, jota on mahdollista käyttää vahatemperana, enkaustikka-tekniikassa ja yhdessä hartsien ja öljyn kanssa.

About jarihuhta

kuvataiteilija
Kategoria(t): dammari, Jari Huhta, maalaus, mastiksi, mehiläisvaha, meripihka, taide, vaha Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s